Digitale marketing of online marketing begint met een strategische aanpak voor jouw campagne. Om jouw bedrijf online te positioneren is er namelijk meer nodig dan een visueel sterkte website.

Met de juiste digitale strategie kan je je sterk positioneren tegenover je concurrenten in de zoekmachines. Met een sterk concept, zowel visueel als inhoudelijk, verander je nieuwe bezoekers in betalende klanten.

Inbound marketing strategie

Een inbound marketing strategie geeft je een methode om jouw organisatie te laten groeien. Je bouwt een zinvolle en langdurige relaties met klanten door hun de mogelijkheid te bieden om hun doelen te bereiken via jouw bedrijf. Wanneer hun en jou doelstellingen op elkaar afgestemd zijn, creëer je een win win situatie voor jullie allebei.

Een inbound marketingcampagne is gebasseerd op drie peilers.

Wanneer je een succesverhaal weet te creëren met deze drie peilers, trek je automatisch nieuwe klanten aan. Tevreden klanten delen immers graag hun succesverhaal met anderen. Zo ontstaat een zelfversterkende feedback loop die jou steeds steviger in de markt zet.

Content strategie & keywoord research

Een webdesignbureau kan een mooie website maken voor jou, maar heb je er iets aan? Als het op content aankomt kijken ze namelijk vooral naar de klant zelf. Die moet uiteraard de informatie aanleveren die op de site moet komen. Maar zo simpel is het niet. De ene tekst is de andere namelijk niet.

Een content strategie speelt een cruciale rol als je jouw website wil laten ranken en zo meer verkeer wil laten genereren. Elke sector, elk niche heeft zijn keywoorden die belangrijk zijn zodat de zoekmachine weet waarover de site gaat. Elk keywoord heeft daarop weer gerelateerde keywoorden, enz… enz….

Een tekst kan dus wel degelijk geoptimalisseerd worden om goed te scoren op de gewenste keywoorden. De combinatie van al je teksten, geven google een beeld van wie je bent, wat je doet en voor welke zoekopdrachten jouw onderneming hoort gevonden te worden.

Dit is een strategie die elk professioneel webdesign bedrijf zou moeten toepassen en ook een belangrijke factor in de optimalisatie van jouw bestaande website. Uw teksten dienen met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgewerkt worden.

Concurrentie onderzoek & positionering

Een hoeksteek van elke marketing strategie (on en offline) is kijken naar de concurrentie. Hoe ziet het online gedeelte van hun werking eruit? Welke functionaliteiten heeft hun website? Wat is hun aanwezigheid op sociale media? Welke branding of rode draad gebruiken ze? Voor welke keywoorden ranken ze? Hoeveel verkeer trekt hun online media en voor welke onderwerpen? Welke van hun marketinginspanningen heeft het meeste succes?

Dit gaat ons een goed beeld geven van wat de juiste strategie is voor jouw sector. Welke functionaliteiten gangbaar zijn. Hoe we je herkenbaarheid maximaal kunnen optimaliseren in het bestaande landschap. Zo ontwikkelen we een klant gericht concept dat kan doorgestrokken worden over verschillende kanalen.

Growth driven design

Bij growth driven design ga je volcontinue je marketingstrategie aanpassen en jouw doelgroep optimaal bereiken. Je bekijkt en analyseert het verkeer op je site. Wat zijn de belangrijke componenten die voor verkeer zorgen. Hoe kunnen we dat verkeer verhogen. Welke componenten doen het minder goed? Waarom?

Effectieve marketing leeft en groeit mee met je bedrijf. Creatieve oplossingen en aanpasbaarheid zijn de sleutel tot online groei in het digitale tijdperk. We bouwen een sterke basis die geschikt is om verder uit te breiden.

Je hebt sterke content? U hebt alle regels van zoekmachine optimalisatie toegepast? Link building kan je naar steeds grotere hoogtes in je organisch verkeer duwen.

Tegenwoordig hebben de bekende zoekmachines parameters zoals kwaliteit, relevantie en authenticiteit om te bepalen of je website verkeer trekt. Hoe ze die parameters bepalen is redelijk complex, maar het valt en staat bij linkbuilding.

Welke informatie linkt met welke andere informatie. Hoeveel verkeer trekken websites die jouw website linken? Hoe makkelijk kan de zoekmachine in alle uithoeken van je website geraken? Het zijn allemaal factoren die belangrijk zijn voor lange termijn organische groei.

Zonder linkbuilding in je marketingstrategie kom je in de huidige online wereld niet ver.

Image SEO

Je afbeeldingen zijn een bron van verkeer waar veel webdesigners niet aan denken. Vaak zijn ze wel bezig met de bestandstypes en bestandsgroottes. Maar daar stopt het een beetje.

Elke afbeelding heeft ook een bestandnaam, titel en alt-tekst. Dit is een rijke bron van keywoorden voor de zoekmachines. Tegenwoordig zijn de grote tech bedrijven al vergevorderd genoeg om zelfs te herkennen wat er op je afbeelding staat. Zorg dus dat ze relevant zijn.

De tekst rond je afbeelding speelt ook mee. Kortom niet alleen de grafische vormgeving maar het totaalplaatje van beeld en tekst moet passen.

Ten laatste moeten je afbeeldingen ook mobiel vriendelijk zijn. Verschillende schermgroottes en beperkte bandbreedte vereisen een goeie afbeelding optimalisatie.

Blogging

Bloggen is een fantastische manier om de content op je website te vergroten zonder dat je website onbruikbaar word. 20 extra pagina’s op je website maakt je navigatie enorm ingewikkeld, maar via een blog kan je naar hartelust content toevoegen.

Dit is niet alleen heel goed om het aantal trefwoorden waarvoor je website opduikt in de zoekresultaten te verhogen. Blogs zijn stuk voor stuk landingspagina die vindbaar zijn voor je klanten. En je kan er nuttige info mee verschaffen aan je klanten. Zo bouw je hun vertrouwen op dat je een uitgebreide expertise hebt in jouw markt.

Het hoeft ook niet allemaal harde informatie te zijn. Promoot hoe je in de pers kwam, deel kranten artikelen, tips, geef je mening over zaken,… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarnaast heeft google ook zoiets als een authenticiteitsscore voor elke website. Kort door de bocht bepaald google hoeveel kennis van zake je hebt op basis van jouw content. Hoe meer specifieke content je hebt over jouw sector, hoe hoger jouw authenticiteitsscore zal zijn. En hoe beter je zal ranken in de zoekmachine.

Uiteraard is ook hier de ene tekst de andere niet. Blogs die geoptimaliseerd zijn met de juiste keywoorden doen het uiteraard beter. Watson Web Studio helpt jou met SEO copywriting.