Wat is SEO (Search Engine Optimalisation)

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie. Het is een set praktijken die helpt om uw website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten. Aangezien goed gevonden worden in de zoekresultaten  essentieel is om verkeer en klanten te trekken, is een goeie SEO Strategie zeer belangrijk voor het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van het verkeer naar je website.

Zoekmachines zoals Google of Bing gebruiken crawlers om alle content op het internet te verzamelen in de zoekresultaten. Deze crawlers komen op jouw website terecht, verzamelen alle informatie die te vinden is op je website en klikken door naar zowel interne als externe links. Ook daar verzamelen ze informatie. Met de inhoud van die pagina’s, de context, de keywoorden en de links probeert de crawler te verstaan waarover de pagina gaat en hoe ze verbonden is aan andere pagina’s in de enorme database van de zoekmachine. Wanneer een gebruiker een zoekopdracht geeft aan de zoekmachine probeert die met een complex algoritme te bepalen welke zoekresultaten het meest geschikt zijn voor die gebruiker.

Kort gezegd, we vinden dat websites gebruiksvriendelijk moeten zijn voor de menselijke gebruiker. Bij SEO gaan we nadenken hoe we de website gebruiksvriendelijker kunnen maken voor de crawlers van de zoekmachines. Teksten kunnen geoptimaliseerd worden voor de gewenste keywoorden. Image SEO gaat je afbeeldingen gebruiken om de crawler te informeren. Linkbuilding en de interne linkstructuur van je website is belangrijk. Daarnaast zijn er ook wel wat technische aspecten aan SEO. Is je website responsive, wat is de laadsnelheid, zijn de  sitemaps up to date, enz…

Bij SEO komt heel wat kijken. Er is om te beginnen heel wat onderzoek nodig om te bepalen welke keywoorden belangrijk zijn voor jouw website. In de zoekresultaten verschijnen voor keywoorden die niet relevant zijn voor je klanten, gaat niet leiden tot meer verkoop. Daarnaast moet je de statistieken via bvb google search console interpreteren en analyseren om te zien waar de pijnpunten en kansen liggen om hoog te ranken. Er is een hele industrie ontstaan rond het optimaliseren van websites voor zoekmachines.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!