Hoe val je op tegenover je concurrenten?

De concurrentie binnen de de schildersector is groot. Hoe val je op tussen deze overvloed aan online content? Elke degelijke website houdt vijf belangrijke elementen in gedachten.

Een killer ontwerp

Elke succesvolle website heeft een mooi ontwerp dat jouw informatie overzichtelijk weergeeft. Met mooie foto's, kleuren en lettertypes ontwerpen we een huisstijl die degelijkheid en vertrouwen uitstraalt. Door jouw huisstijl door te trekken naar je sociale media verhoog je je herkenbaarheid.

Design houdt veel meer in dan mensen denken. Het ontwerp is meer dan een overzichtelijke lay out met mooie kleuren en afbeeldingen. Het zorgt ervoor dat je website prettig leesbaar is en jouw verhaal verteld. Het verhoogt de toegankelijkheid van je website.

Heb je al een bepaalde branding of werk je al even samen met een designer? Geen probleem, we werken samen om jouw huisstijl te vertalen naar het computerscherm.


Keyword research

Jouw website moet goed vindbaar zijn voor zoektermen die relevant zijn voor jou als schilder. Die goede vindbaarheid komt niet vanzelf. De zoekmachines kennen aan elke website keywoorden toe en bepaald zo voor welke zoekopdrachten hij getoond moet worden. Jouw website juist positioneren in de zoekmachines is dan ook zeer belangrijk.

We doen een extensief onderzoek naar jouw huidige site en die van je rechtstreekse concurrenten. We bepalen zo een aanpak en gaan je site en inhoud aanpassen om goed te presteren voor deze keywoorden.


Slimme content

Het design heeft een eerste positieve indruk achter gelaten. Nu is het tijd om mensen die belangstelling hebben te overtuigen om met jou als schilder in zee te gaan.

Met onze keywoord research op zak presenteren we een informatief keywoordrijke tekst voor de zoekmachines. We optimaliseren je tekst voor de zoekopdrachten waarvoor u gevonden hoort te worden. Zo trekt je site een pak meer bezoekers.

Website bezoekers zijn goed, conversies zijn uiteraard beter! Onze copywriters hebben ervaring met schrijven, maken je website vlot leesbaar en zetten zo je bezoekers om in leads.


Handige functies

De tijd dat een site gewoon wat statische pagina's waren is voorbij. De laatste 25 jaar zijn er heel wat ontwikkelingen gebeurd. Innovatie staat niet stil.

We denken samen na welke functies jouw site nodig heeft. Welke functionaliteiten helpen jouw onderneming en je klanten verder. Hoe versimpelen we de workflow. Welke manieren kunnen we het contact tussen de klant en jou als schilder te faciliteren

Er is heel wat mogelijk en heel veel innovaties zijn bij het grote publiek onbekend. Watson Web Studio denkt met je mee!


Website snelheid

Een trage website jaagt klanten weg. Dus je hebt er eentje nodig die technisch in orde is. Naar jouw ervaring laadt je site misschien snel genoeg. Dat kan zijn voor de gemiddelde surfer, maar snelheid is ook belangrijk voor de zoekmachines. Een site die een paar milliseconden trager laadt kan kan je honderden extra bezoekers kosten.

Sinds steeds meer mensen hun mobiel internet gebruiken om te surfen, hechten Google meer en meer belang aan de snelheid van je site en de efficiëntie waarmee hij met data omgaat. Hoe sneller je site, hoe hoger je geplaatst zal worden in de zoekresultaten. Dat betekent meer bezoekers en meer potentiële klanten.

De techniek achter je site wordt dus steeds belangrijker. Er zijn veel gratis en betalende tools waarmee je zelf iets kan bouwen. Maar een professionele websitebouwer betaald zichzelf op termijn altijd terug!

text balloon watson

Geen tijd om zelf teksten te schrijven?

Heb je het druk? Ben je geen schrijverstalent? Wij doen het graag voor je!

Watson Web Studio beschikt over ervaren copywriters die jouw verhaal in prettig leesbare tekst gieten. We gebruiken online tools om zowel de taal als de inhoud te optimaliseren voor Google.

Zo halen we het maximale uit jouw teksten!

Wat moet er op elke schilder site staan?


Je homepagina geeft je potentiële klanten een eerste indruk van . Ze moet in één aanblik visueel jouw verhaal vertellen! Een ontwerp met de juiste kleuren, een overzichtelijke structuur en professionele foto's is een must.

Je homepage is een doorklikportaal. Qua inhoud is het de korte samenvatting van je hele site. Wie ben je? Wat doe je? Wat heb je in het verleden gedaan? Wat zeggen je klanten? Hoe kan ik contact zoeken?

Vertrekkend van de homepagina moet de klant in één, maximaal twee klikken alle informatie kunnen vinden over al hun vragen.

Als professionele schilder kan je heel wat diensten leveren. Deze verdienen allen hun eigen pagina!

Je klanten worden hierdoor grondig geïnformeerd over je dienstverlening en producten. Het geeft hun vertrouwen dat jij de kennis hebt die zij zoeken.

Elke pagina is een kans om gevonden te worden in de zoekmachines. De informatie op deze pagina's is namelijk zeer specifiek. Klanten die op zoek zijn naar een bepaalde dienst of product komen via deze pagina's bij jouw firma terecht! Je website is plots vindbaar voor een groot aantal relevante zoektermen.

Klanten weten graag met wie ze samenwerken. Op de 'over ons' pagina laat je zien van wie je bent en wat je visie is. Zet je verwezenlijkingen in de verf en maak het persoonlijk!

Je 'over ons' pagina wordt vooral bezocht door nieuwe bezoekers. Vertel ze dus direct waarom hun probleem oplost en waarom ze op jullie kunnen rekenen!

In een ideale wereld geef je elke potentiële klant een rondleiding op een opdracht of bij afgewerkte projecten. Dat gaat natuurlijk niet, maar op je website kan je jouw portfolio wel in de verf zetten!

Laat je klanten zien welke projecten je al afgewerkt hebt! Maak een pagina voor elk project en toon het op je 'realisaties' pagina!

Mensen zijn sociale wezens. Wat anderen zeggen beïnvloed hun denkwijze. Net zoals we aan onze vrienden en familie advies vragen, geven klanten getuigenissen het sociale bewijs dat jij als schilder betrouwbaar bent.

Een goede site geeft deze getuigenissen dus een centrale plaats! De beste reviews zet je natuurlijk mooi in de verf!

Een website bezoeker is pas van waarde eens hij ook effectief contact zoekt. Dat noemen we 'leads'. Elke website heeft daarom een contactpagina met een contactformulier, telefoonnummer en e mailadres. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.!

Chat is een nieuwe trend waarmee klanten meer direct contact kunnen hebben met een medewerker. Verbeter de workflow met uitgebreide formulieren. Door gerichte vragen te stellen maak je de communicatie een pak efficiënter.

Stel ook downloads voor meer informatie ter beschikking. De klant geeft graag zijn contactgegevens om aan nuttige informatie te kunnen. Hiermee kan je ze later rechtstreeks contacteren of een nieuwsbrief sturen.

Je website heeft een zekere structuur en navigatie. Je wil deze niet onnodig druk maken met teveel pagina's. Een blog, kennisbank of wiki pagina zijn perfect om heel veel content toe te voegen, waardoor je site overzichtelijk blijft.

Elke blogpost, artikel, nieuwspagina of veelgestelde vraag is een extra zoekresultaat waarvoor je gevonden kan worden. Het trekt potentiële klanten naar je website en daarnaast vergroten het aantal keywoorden waarvoor jouw site gevonden wordt.

Het is ook geweldig voor je klanten, want die krijgen er een hele hoop nuttige informatie bij.

Wanneer je betrouwbare en relevante websites linked in jouw content, doet dit wonderen voor de credibiliteit van jouw website. Het zorgt namelijk voor de juiste referenties voor je klanten. Vergelijk het met een bronvermelding in een wetenschappelijke paper. Het toont aan dat jouw content grondig onderbouwt is.

Voeg dus zeker links toe naar andere sites zoals partners.

Daarnaast zijn externe links goed voor SEO (search engine optimalisation). Als je een link plaatst over een onderwerp dat relevant is voor jouw sector, geef je Google duidelijk weer waarover je website gaat.

Uiteraard zijn de sociale media pictogrammen met link onmisbaar op elke website.

Een klant zou alle content op je site moeten kunnen vinden binnen de 2 klikken. Over je pagina structuur en navigatie moet daarom goed op voorhand nagedacht worden. Een site met een goede navigatie is een gebruiksvriendelijke website!

Daarnaast is interlinking een hoeksteen van SEO. Hoe beter je pagina's met mekaar verbonden zijn, hoe hoger Google jouw site inschat als zijnde gebruiksvriendelijk. Het gevolg is een hogere plaats in de zoekresultaten.

De meest moderne technieken

Domeinnaam & business grade hosting

Nog geen domeinnaam? Geen probleem, we regelen dat voor jou! Samen zoeken we de best beschikbare domeinnaam die gemakkelijk is voor de gebruiker en optimaal is voor SEO.

Nog geen hosting? Watson Web Studio beschikt over een supersnelle server. Bij ons heb je geen restricties met betrekking tot dataverkeer of opslagruimte. Onze webhosting is geschikt om jouw website futureproof te houden, ongeacht hoe hard hij groeit.

Zeggen deze termen je niets? Lees er meer over in onderstaande artikels


Responsive webdesign

Een goede website werkt op alle schermformaten. Niets zo vervelend als een site die moeilijk leesbaar is op je gsm of tablet. Een site die zich mooi aanpast aan elk schermformaat noemt men responsive.

De laatste jaren zijn er heel wat apparaten bijgekomen. smart phones en tablets hebben de schermen kleiner gemaakt dan vroeger. Schermen voor desktops zijn daarentegen alleen maar groter geworden. Je website duurzaam bouwen betekent dus dat hij voor alle breedtes goed werkt, nu en in de toekomst.

Responsive design is dus belangrijk vanaf het ontwerp stadium!

Meer weten over responsive webdesign:


Hoger scoren in Google (SEO)

Hoog scoren in Google is super belangrijk voor jouw online succes. Een succesvolle site is goed vindbaar in Google. Watson Web Studio is de partner in crime van Sherlock SEO Agency.

Sherlock SEO Agency is als online marketing bureau actief sinds 2008, sinds 2013 zijn we geaccrediteerd Google Partner. Ondertussen is Sherlock ook FB Partner, Bing Ads en Google Analytics geaccrediteerd.

De meeste web developers installeren een SEO plugin en en tot daar rijkt hun kennis van SEO. Bij Watson Web Studio krijg je jaren ervaring achter de ontwikkeling van jouw website.


Eenvoudig beheersysteem (CMS)

Je website gemakkelijk zelf kunnen aanpassen is een must! Daarom gebruikt Watson Web Studio Wordpress als content management systeem. 43% van alle websites wereldwijd zijn gebouwd in Wordpress. Daar is een rede voor. Het is gewoon een killer systeem.

Met zo'n groot bereik is er weinig kans dat Wordpress gaat verdwijnen. Je website is bestand tegen de toekomst!

Zelf aanpassingen doen? Geen probleem. Wordpress heeft een simpele interface. Er is daarnaast een grote voorraad gratis lesmateriaal te vinden op het internet, moest je je er zelf dieper in willen verdiepen.


Slimme integraties

Wordpress laat je toe om verschillende software pakketten te integreren in je website.


  • Google Analytics & Google Search Console: Volg online hoe je website presteert in Google
  • Mailchimp: Nieuwsbrieven en e-mailcampagnes
  • Gravity Forms: Professionele formulieren
  • Youtube: Videoplatform
  • Woocommerce: Webshops
  • Mollie: Online betaling systeem
  • Rank Math SEO: SEO tools
  • Elementor: Visuele website bouwer
  • Relevanssi: Intelligent zoeken op je website
  • WPML: Vertaal je site in meerdere talen

Visual hierarchy

Visuele hierarchy is het principe van alle elementen op een webpagina te schikken volgens hun belangrijkheid. Content wordt gestructureerd met visuele eigenschappen zodat de gebruiker de informatie makkelijker begrijpt.

Wanneer gebruikers op je site komen reageren ze in eerste reactie zeer instinctief. Hun ogen zoeken bepaalde visuele accenten om te bepalen waar hun aandacht naartoe moet.

Ze hebben zo hun gewoontes opgebouwd na jaren rondsurfen. Icoontjes zijn daar een goed voorbeeld van. Hun de juiste visual cues geven waar de informatie staat die ze zoeken, verhoogt hun gebruiksgemak enorm.

Watson Web Studio denkt goed na over hoe je content visueel gestructureerd wordt.


Website statistieken

Wil je weten wie je site bezoekt? Via welke zoekresultaten en pagina's trek je het meeste klanten? Belangrijk, want zo kan je jouw informatie afstellen op wat je klanten zoeken. Meten is tenslotte weten.

We voorzien de nodige integraties om dit allemaal mooi op te volgen. En geven raad en advies waar nodig.


SSL en GDPR conform

Een veilige surfervaring bieden is een must in het hedendaagse internet. Websites met veiligheidsissues geven in de huidige browsers zelfs een beveiligingsmelding. Zo verlies je kostbare klanten. Al onze websites zijn daarom SSL-gecertificeerd.

Europa heeft enkele jaren geleden wetgeving geschreven voor het verwerken van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en cookies. Dit wordt steeds strenger gecontroleerd. We maken je website GDPR conform.

We hernieuwen de nodige beveiligingscertificaten automatisch zodat jij zorgeloos kan genieten van jouw digitaal verhaal.


text balloon watson

Een website die niet veroudert!

Elke website heeft onderhoud nodig! Hem niet up to date houden is een beveiligingsrisico, slecht voor je ranking en zorgt vaak voor een slechtere gebruikservaring. En toch lijken veel website bezitters er niet toe te komen.

Ben je zo iemand? Watson web Studio biedt onderhoudspakketten voor je website zodat je er zelf nooit meer moet over nadenken!

Ons portfolio

portfolio-item
portfolio-item
portfolio-item

Bekijk zeker ook deze pagina's:

Interessante internationale links over webdesign:

Verder lezen?