Er zijn veel verschillende soorten websites en er zijn ongelofelijk veel functies die een website kan vervullen. Watson Web Studio ziet zichzelf niet als een bedrijf dat gewoon de wensen van de klant omzet naar het web. We voegen meerwaarde toe op alle vlakken!

Professioneel webdesign is meer dan jouw huisstijl weergeven op het internet. Geweldige websites zijn online marketing totaalpakketten. Jouw online identiteit en uitstraling met de passende visuele elementen gebaseerd op doordachte marketing strategieën.

Technische middelen die bijdragen tot het gebruikersgemak en dus potentiële klanten overtuigen én de zoekmachines. Scoor hoog in Google’s zoekresultaten met Watson Web Studio!

Samenwerking vanaf de start

We willen jouw bedrijf grondig leren kennen om niet alleen te kijken naar wat jouw doelen zijn, maar ook welke functionaliteiten je website nodig heeft om die doelen te bereiken. Wil je een zakelijke website, een infopreneur of een webshop laten bouwen?

Watson Web Studio heeft de juiste expertise in huis. Van E-commerce tot downloadbeheer, contactformulieren tot chatfuncties, blogs tot portfolio content. Er valt enorm veel te integreren in jouw site!

Je website is een online visitekaartje voor je bedrijf, maar het hoeft niet alleen een reclamebord te zijn. Hoe je de beschikbare informatie structureert, schrijft en hoe het weergegeven wordt heeft een grote impact op het gebruiksgemak en de vindbaarheid in de zoekmachines. In veel gevallen kan het ook een software pakket zijn dat jouw firma bijstaat, geld bespaart en opbrengt.

Watson Web Studio wil in deze planningsfase al een cruciale rol spelen. Samen met Sherlock SEO hebben we jaren ervaring in het ontwerpen van websites, maar ook in zoekmachine optimalisatie. We zijn in alle markten thuis. De vindbaarheid van je website verhogen begint al in de planningsfase.

Grafisch ontwerp

Goed webdesign en grafisch ontwerpen gaan hand in hand. Om een mooie, aangename website te realiseren is het belangrijk dat er iets moois gecreëert word in jouw huisstijl.

Maar web design is meer als dat. Web designers zijn niet alleen verantwoordelijk voor de look. Websites moeten snel laden, moeten navigeerbaar zijn, moeten werken op alle schermgroottes en hebben een hele technische kant waar rekening mee gehouden moet worden.

Het verschil is belangrijk! Er zijn heel wat grafisch ontwerpers die een webbureau beginnen. Hun websites zien er geweldig uit. Maar het finale product mist helaas heel wat expertise die jou op termijn geld gaan kosten.

Het design van een website is voor de gemiddelde website eigenaar het belangrijkste criterium. Dat is tenslotte wat hij zelf ervaart en ziet. Het is tastbaar. Maar het is eigenlijk de belangrijkste bijzaak. Uiteindelijk wil je een site die gevonden wordt in de zoekmachines, die klanten trekt, die verkoopt. Het design moet die functie dienen, niet het hoofdproduct zijn.

Daarnaast zijn designs tijdelijk en trendgebonden. Hoe meer stylish je ontwerpen, hoe korter de levensduur van je site. Watson Web Studio houdt daarom van simpele, straight forward ontwerpen die lang meegaat. Je bouwt een user experience, een tool die tot verkoop leidt, geen kunstwerk dat binnen een paar jaar als oud nieuws aanvoelt.

Responsive design

Vroeger werden websites alleen bezocht via computers met schermen waarvan de afmetingen binnen bepaalde dimensies vielen. Een website die er goed zag op jouw pc, zag er vrijwel hetzelfde uit op alle andere schermen.

Vandaag de dag echter, kan jou website bezocht worden door een hele hoop apparaten van computers met grote en kleine schermen tot smartphones en tablets. Hoe jou website reageert op al deze schermformaten is dan ook zeer belangrijk voor de gebruikservaring van jouw klanten.

Klassieke website passen zich moeilijker aan aan de laatste ontwikkelingen in schermgroottes. Op dit moment is meer dan 50% van jouw verkeer (afhankelijk van de sector) via mobiele apparaten. Responsive design is dus belangrijk voor de ervaring van je potentiële klanten.

Daarnaast is een website die responsive ook belangrijk om goed te scoren in de zoekmachines. Steeds meer worden websites die niet volledig responsive zijn gestraft door een lagere plaats in de zoekresultaten.

Google en anderen willen uiteraard de beste match vinden voor elke zoekopdracht. Een website die niet goed werkt op het gebruikte apparaat, is geen goed zoekresultaat en zal dus minder getoont worden in de zoekresultaten.

Meer weten?
Wat is responsive design en waar moet je op letten?

UX design

Bij elke stap denken we na over de zes peilers van UX design.

  • Gebruiksvriendelijk
  • Voldoenend
  • Bruikbaar
  • Betekenisvol
  • Functioneel/nuttig
  • Betrouwbaar

UX staat voor User experience en is van levensbelang voor een website die goed wil converteren. Een slechte user experience heeft namelijk een negatieve invloed op jouw conversies. Jouw bezoekers omzetten naar betalende klanten is het doel en het is daarom belangrijk dat aandacht besteed wordt aan hoe de gebruiker door je website surft, hoe snel hij vindt wat hij zoekt en je website structuur.

We werken aan een consistente beleving van jouw merk voor elke interactie met jouw website bezoekers. Van design tot copy tot beeldmateriaal tot navigatie tot de rechtstreekse communicatie tussen u en jouw klant.

Informatie architectuur

Informatie architectuur is de creatie van een structuur voor uw website. Deze structuur wordt gebruikt om de klant een gevoel te geven dat hij weet waar hij zich bevind op de website. Websites zonder een goede structuur voelen chaotisch, onordelijk en soms onbegrijpelijk aan.

Het bouwen van geweldige websites betekent nadenken over de informatie architectuur. Het leidt tot de creatie van site maps, hierarchieën, categoriën, navigatie en metadata. Het is veel meer dan alleen het menu van je website structureren.

De belangrijkste aspecten van informatie architectuur:

  • Welke flow volgen de gebruikers door je website
  • Hoe helpt de site uw gebruiker de informatie vinden en begrijpen
  • Hoe wordt deze informatie gepresenteerd aan de gebruiker
  • Helpt deze informatie je klant en duwt hij hem naar de gewenste beslissingen.

Concreet gezien denk je bij een nieuwe website dus goed na over wat de verwachtingen zijn van je bezoekers, welke basisinformatie je moet tonen om hun te overtuigen en hoe je ze wil sturen naar de gewenste actie (een bestel knop, een contactformulier invullen, etc…)

Visual Hierarchy

Visuele hierarchy is het principe van alle elementen op een webpagina the schikken volgens hun belangrijkheid. Informatie wordt gestructureerd met visuele eigenschappen zodat de gebruiker de informatie makkelijker begrijpt.

Wanneer gebruikers op je website komen reageren ze in eerste reactie zeer instinctief. Hun ogen zoeken bepaalde visuele accenten om te bepalen waar hun focus naartoe moet.

Ze hebben zo hun gewoontes opgebouwd na jaren rondsurfen. Icoontjes zijn daar een goed voorbeeld van. Hun de juiste visuele tips geven waar de informatie staat die ze zoeken, verhoogt hun gebruiksgemak enorm.

Goed nadenken hoe je je informatie visueel structureert is een must voor elke professionele website. Welke informatie wil je laten opvallen en in welke volgorde? Die geef je best het hoogste contrast tegenover hun omgeving. Ze worden door het oog het snelst opgepikt. Het omgekeerde is ook waar. Een pagina die louter informatief is, moet niet vol afleidende elementen staan.

Kortom, nadenken over de elementen op jouw website met een hiërarchie in gedachte, maakt je website enorm gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Afbeelding beheer

Een website zonder afbeeldingen ziet er maar saai uit. Ze zijn een absolute meerwaarde. Maar slecht afbeelding beheer kan je website duur komen te staan.

Te grote afbeeldingen maken je website traag om te laden en vreten bandbreedte. Te kleine afbeeldingen zien er niet goed uit. Daarnaast hebben verschillende formaten zo hun voor en nadelen en is het belangrijk te weten wanneer welk formaat te gebruiken.

Op dit moment zitten we in een transitieperiode als het op afbeeldingen aankomt. Jpeg en png zijn je wel bekend. Maar meer en meer zijn afbeeldingen vector gebaseerd en zijn er nieuwe compressie methodes zoals WEBP die hun opgang maken. Wil je een website die jaren meegaat, Watson Web Studio gebruikt de juiste technieken.

Content Management Systeem

CMS staat voor content management systeem. Watson Web Studio werkt met wordpress. WordPress is de meest populaire CMS op dit moment en dat aandeel groeit jaarlijks. WordPress bestaat al sinds 2003 en het gebruik ervan zal niet snel verdwijnen.

Op dit moment zijn ongeveer een derde van alle websites online met wordpress gemaakt. Onder de content management systemen heeft het een aandeel van 60%. Er zijn ook regelmatig updates beschikbaar en heeft een zeer uitgebreid gamma van mogelijkheden.

Het stelt je als klant ook in staat om na het design zelf aan je website te knutselen. Er is heel veel lesmateriaal beschikbaar.