Hoe val je op tegenover je concurrenten?

De online concurrentie binnen de de logopedisten sector is groot. Hoe val je op tussen deze overvloed aan online informatie? Elke degelijke website houdt vijf belangrijke aspecten in gedachten.

Een killer ontwerp

Elke welvarende website heeft een mooi ontwerp dat jouw content overzichtelijk weergeeft. Met mooie foto's, kleuren en fonts ontwerpen we een branding die degelijkheid en vertrouwen uitstraalt. Door jouw huisstijl ook te gebruiken voor je sociale media verhoog je je herkenbaarheid.

Ontwerp houdt veel meer in dan mensen denken. Het ontwerp is meer dan duidelijke pagina structuur met mooie kleuren en foto's. Het zorgt ervoor dat je website aangenaam leesbaar is en jouw verhaal verteld. Het verhoogt de toegankelijkheid van je digitale visitekaartje.

Heb je al een bepaalde branding of werk je al even samen met een ontwerper? Geen probleem, we werken samen om jouw huisstijl om te zetten naar jouw website.


Keyword research

Jouw website moet goed vindbaar zijn voor zoektermen die interessant zijn voor jou als logopodest. Die goede vindbaarheid komt niet vanzelf. Google kent aan elke website keywoorden toe om te bepalen voor welke zoekopdrachten hij getoond moet worden. Jouw site juist plaatsen in google is the name of the game.

We doen een diepgaand onderzoek naar jouw huidige website en die van je rechtstreekse concurrenten. We bepalen zo een aanpak en gaan je site en content aanpassen om goed te scoren voor deze keywoorden.


Slimme content

Het design heeft een initiële goede indruk achter gelaten. Nu is het tijd om mensen die geïnteresseerd zijn te overtuigen om met jou als logopedist samen te werken.

Met onze keywoord research op zak schrijven we een mooi keywoordrijke tekst voor de zoekmachines. We optimaliseren je tekst voor de zoektermen waarvoor u gevonden hoort te worden. Zo trekt je site een pak meer bezoekers.

Website bezoekers zijn leuk, conversies zijn uiteraard beter! Onze copywriters hebben ervaring met schrijven, maken je website prettig leesbaar en zetten zo je bezoekers om in leads.


Handige functies

De tijd dat een website gewoon wat informatie toonde is voorbij. De laatste 25 jaar zijn er heel wat ontwikkelingen gebeurd. Innovatie staat niet stil.

We denken samen na welke functionaliteit jouw site nodig heeft. Welke functies helpen jouw bedrijf en je bezoekers verder. Hoe vereenvoudigen we de workflow. Welke manieren kunnen we het contact tussen de klant en jou als logopodest te faciliteren

Veel is mogelijk en heel veel innovaties zijn bij de meeste mensen onbekend. Watson Web Studio denkt met je mee!


Website snelheid

Een trage site jaagt bezoekers weg. Dus je hebt er eentje nodig die technisch in orde is. Naar jouw ervaring laadt je site misschien snel genoeg. Dat kan zijn voor de gemiddelde surfer, maar snelheid is ook belangrijk voor google. Een website die een paar milliseconden trager laadt kan je effectief veel geld kosten.

Sinds meer en meer mensen hun mobiel dataverkeer gebruiken om te surfen, hechten zoekmachines meer en meer belang aan de snelheid van je site en de efficiëntie waarmee hij met data omgaat. Hoe sneller je site, hoe meer je zal getoond worden in de zoekresultaten. Dat betekent meer verkeer en meer potentiële klanten.

De techniek achter je website wordt dus steeds belangrijker. Er zijn veel gratis en betalende tools waarmee je zelf aan de slag kan. Maar een professionele webdeveloper betaald zichzelf op termijn altijd terug!

text balloon watson

Geen tijd om zelf teksten te schrijven?

Heb je het druk? Ben je geen schrijverstalent? Wij doen het graag voor je!

Watson Web Studio beschikt over ervaren copywriters die jouw verhaal in prettig leesbare tekst gieten. We gebruiken online tools om zowel de taal als de inhoud te optimaliseren voor Google.

Zo halen we het maximale uit jouw teksten!

Wat moet er op elke logopedist website staan?


Je homepagina geeft je website bezoekers een eerste indruk van . Ze moet in één oogopslag grafisch jouw verhaal vertellen! Een ontwerp met de juiste kleuren, een overzichtelijke structuur en professionele foto's is een must.

Je homepage is een doorklikportaal. Qua inhoud is het de korte samenvatting van je hele site. Wie ben je? Wat doe je? Wat heb je in het verleden gedaan? Wat zeggen je klanten? Hoe kan ik contact zoeken?

Startend van de homepagina moet elke websitebezoeker in één, maximaal twee klikken uitgebreide informatie kunnen vinden over al hun vragen.

Als logopedist kan je heel wat diensten leveren Deze verdienen allen hun eigen pagina!

Je klanten worden hierdoor grondig geïnformeerd over je dienstverlening en producten. Het geeft hun vertrouwen dat jij de kennis hebt die zij zoeken.

Elke pagina is een kans om gevonden te worden in Google. De de content is namelijk zeer gericht. Klanten die op zoek zijn naar een bepaalde dienst of product komen via deze pagina's bij jouw bedrijf terecht! Je site is plots vindbaar voor een groot aantal relevante zoektermen.

Klanten weten graag met wie ze samenwerken. Op de 'over ons' pagina schets je een beeld van wie je bent en wat je visie is. Zet je verwezenlijkingen in de verf en maak het persoonlijk!

Je 'over ons' pagina wordt vooral bezocht door nieuwe bezoekers. Vertel ze dus direct waarom hun probleem oplost en waarom ze op jullie kunnen rekenen!

In een ideale wereld geef je elke potentiële klant een uitvoerige uitleg over jouw projecten. Dat gaat natuurlijk niet, maar op je website kan je jouw portfolio wel in de verf zetten!

Laat potentiële klanten zien welke projecten je al afgewerkt hebt! Maak een pagina voor elk project en toon het op je 'realisaties' pagina!

Mensen zijn sociale wezens. Wat anderen zeggen beïnvloed hun beslissingen. Net zoals we aan onze vrienden en familie raad vragen, geven klanten getuigenissen het sociale bewijs dat jij als logopedist betrouwbaar bent.

Een professionele website geeft deze getuigenissen dus een centrale plaats! De beste reviews geef zet je natuurlijk best bovenaan!

Een website bezoeker heeft pas een waarde eens hij ook effectief contact zoekt. Dat noemen we 'leads'. Elke website heeft daarom een contactpagina met een contactformulier, telefoonnummer en e mailadres. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.!

Chat is een steeds populairdere optie waarmee klanten meer direct contact kunnen hebben met jouw bedrijf. Verbeter de workflow met uitgebreide formulieren. Door gerichte vragen te stellen maak je de communicatie een pak efficiënter.

Stel ook downloads voor meer informatie ter beschikking. De klant geeft graag zijn contactgegevens om aan nuttige informatie te kunnen. Hiermee kan je ze later rechtstreeks contacteren of een nieuwsbrief sturen.

Je website heeft een bepaalde structuur en navigatie. Je wil deze niet onnodig druk maken met teveel pagina's. Een blog, kennisbank of wiki pagina zijn perfect om heel veel content toe te voegen, waardoor je website eenvoudig gestructureerd blijft.

Elke blogpost, artikel, nieuwspagina of veelgestelde vraag is een extra zoekresultaat waarvoor je gevonden kan worden. Het trekt potentiële klanten naar je website en daarnaast vergroten het aantal keywoorden waarvoor jouw website gevonden wordt.

Het is ook geweldig voor je klanten, want die krijgen er een hele hoop nuttige informatie bij.

Wanneer je betrouwbare en relevante sites linked in jouw content, doet dit wonderen voor de credibiliteit van jouw website. Het zorgt namelijk voor de juiste referenties voor je bezoekers. Vergelijk het met een bronvermelding in een wetenschappelijke paper. Het toont aan dat jouw content grondig onderbouwt is.

Voeg dus zeker links toe naar andere websites zoals partners en samenwerkingsverbanden.

Daarnaast zijn externe links goed voor SEO (search engine optimalisation). Als je een link plaatst over een onderwerp dat relevant is voor jouw sector, geef je de zoekmachines een duidelijk signaal waarover je site gaat.

Uiteraard zijn de sociale media pictogrammen met link onmisbaar op elke website.

Een klant zou alle content op je site moeten kunnen bereiken binnen de 2 klikken. Over je pagina structuur en navigatie moet daarom goed op voorhand nagedacht worden. Een website met een uitstekende navigatie is een gebruiksvriendelijke website!

Daarnaast is interlinking een hoeksteen van SEO. Hoe beter je pagina's met mekaar verbonden zijn, hoe hoger Google jouw website inschat als zijnde gebruiksvriendelijk. Het gevolg is een hogere plaats in de zoekresultaten.

De meest moderne technieken

Domeinnaam & business grade hosting

Nog geen domeinnaam? Geen probleem, we regelen dat voor jou! Samen zoeken we de best beschikbare domeinnaam die gemakkelijk is voor de gebruiker en optimaal is voor SEO.

Nog geen webhosting? Watson Web Studio beschikt over een vliegensvlugge server. Bij ons heb je geen beperking met betrekking tot dataverkeer of opslagruimte. Onze hosting is geschikt om jouw website futureproof te houden, ongeacht hoe hard hij groeit.

Meer weten over hosting? Lees er meer over in onderstaande artikels


Responsive webdesign

Een goede website werkt op alle schermen. Niets zo vervelend als een website die moeilijk leesbaar is op je smart phone of tablet. Een site die zich mooi aanpast aan elke schermbreedte noemt men responsive.

De laatste jaren zijn er heel wat schermformaten bijgekomen. smart phones en tablets hebben de schermen kleiner gemaakt dan vroeger. Schermen voor desktops zijn daarentegen alleen maar groter geworden. Je site duurzaam bouwen betekent dus dat hij voor alle breedtes goed werkt, nu en in de toekomst.

Responsive design is dus belangrijk vanaf het ontwerp stadium!

Meer weten over responsive webdesign:


Hoger scoren in Google (SEO)

Hoog scoren in Google is vitaal voor jouw online succes. Een succesvolle website is goed vindbaar in elke zoekmachine. Watson Web Studio is de partner in crime van Sherlock SEO Agency.

Sherlock SEO Agency is als online marketing bureau actief sinds 2008, sinds 2013 zijn we geaccrediteerd Google Partner. Ondertussen is Sherlock ook FB Partner, Bing Ads en Google Analytics geaccrediteerd.

De meeste websitebureaus installeren een SEO plugin en en tot daar rijkt hun kennis van SEO. Bij Watson Web Studio krijg je jaren ervaring achter de ontwikkeling van jouw website.


Eenvoudig beheersysteem (CMS)

Je website gemakkelijk zelf kunnen aanpassen is een must! Daarom gebruiken we Wordpress als content management systeem. 43% van alle sites wereldwijd zijn gebouwd in Wordpress. Daar is een rede voor. Het is gewoon het beste systeem.

Met zo'n groot bereik is er weinig kans dat Wordpress gaat verdwijnen. Je website is bestand tegen de toekomst!

Zelf aanpassingen doen? Geen probleem. Wordpress heeft een simpele interface. Er is daarnaast een grote voorraad gratis lesmateriaal te vinden online, moest je je er zelf dieper in willen verdiepen.


Slimme integraties

Wordpress laat je toe om verschillende software pakketten te integreren in je website.


  • Google Analytics & Google Search Console: Volg online hoe je website presteert in Google
  • Mailchimp: Nieuwsbrieven en e-mailcampagnes
  • Gravity Forms: Professionele formulieren
  • Youtube: Videoplatform
  • Woocommerce: Webshops
  • Mollie: Online betaling systeem
  • Rank Math SEO: SEO tools
  • Elementor: Visuele website bouwer
  • Relevanssi: Intelligent zoeken op je website
  • WPML: Vertaal je site in meerdere talen

Visual hierarchy

Visuele hierarchy is het principe van alle elementen op een webpagina te schikken volgens hun belangrijkheid. Informatie wordt gestructureerd met visuele eigenschappen zodat de gebruiker de informatie makkelijker begrijpt.

Wanneer surfers op je site komen reageren ze in eerste reactie zeer instinctief. Hun ogen zoeken bepaalde visuele accenten om te bepalen waar hun focus naartoe moet.

Ze hebben zo hun gewoontes opgebouwd na jaren rondsurfen. Icoontjes zijn daar een goed voorbeeld van. Hun de juiste visuele tips geven waar de content staat die ze zoeken, verhoogt hun gebruiksgemak enorm.

Watson Web Studio denkt goed na over hoe je content visueel gestructureerd wordt.


Website statistieken

Wil je weten wie je website bezoekt? Via welke zoekresultaten en pagina's trek je het meeste klanten? Belangrijk, want zo kan je jouw content toespitsen op wat je klanten zoeken. Meten is tenslotte weten.

We voorzien de nodige integraties om dit allemaal mooi op te volgen. En geven expert advies waar nodig.


SSL en GDPR conform

Een veilige surfervaring bieden is een must in het hedendaagse internet. Onveilige websites geven in de moderne browsers zelfs een beveiligingsmelding. Zo verlies je kostbare klanten. Al onze websites zijn daarom SSL-gecertificeerd.

Europa heeft enkele jaren geleden wetgeving geschreven voor het verwerken van persoonsgegevens door particuliere bedrijven en cookies. Dit wordt steeds strenger gecontroleerd. We maken je website GDPR conform.

We hernieuwen de nodige beveiligingscertificaten automatisch zodat jij zorgeloos kan genieten van jouw digitaal verhaal.


text balloon watson

Een website die niet veroudert!

Elke website heeft onderhoud nodig! Hem niet up to date houden is een beveiligingsrisico, slecht voor je ranking en zorgt vaak voor een slechtere gebruikservaring. En toch lijken veel website bezitters er niet toe te komen.

Ben je zo iemand? Watson web Studio biedt onderhoudspakketten voor je website zodat je er zelf nooit meer moet over nadenken!

Ons portfolio

portfolio-item
portfolio-item
portfolio-item

Bekijk zeker ook deze pagina's:

Interessante internationale links over webdesign:

Verder lezen?