Wat is een landingspagina


Een landinspagina is een pagina op een website waarop je terecht kan komen via direct verkeer of van een externe bron zoals advertenties, sociale media of e mail. Ze zijn ook te vinden in de zoekmachines en bezorgen organisch verkeer. Ze gaan over een bepaald aspect van jouw producten, diensten, sector.

De landingspagina is geoptimalisseerd voor een bepaalde uitkomst. De bedoeling is om de bezoeker een vooraf bepaalde actie te laten ondernemen. Contact zoeken, een product kopen, contactgegevens ingeven, het kan vanalles zijn. De pagina’s zijn ook zeer specifiek gericht op één onderwerp of doel. De hoofdingen, foto’s teksten en structuur zijn allemaal in functie van dit doel.

De homepagina gaat over branding en navigatie. De landingspagina gaat over één specifiek aspect van je business, heeft hoog commercieel gerichte content en gaat over conversie. Landingspagina’s worden  daarom altijd geoptimalisseerd voor SEO (search engine optimalisatie) en bevatten de juist call to actions om klanten te trekken.

Types landingspagina’s

  • Click-Through pagina: Deze dienen als middelman tussen je advertentie en waar je je klanten uiteindelijk naartoe wil sturen. Het vereist een simpele uitleg en een knop om door te klikken naar de finale bestemming. Een goed voorbeeld is een advertentie linken aan een winkelwagentje op je website.
  • Splash pagina: Splash pagina’s zijn de meest simpele landingspagina’s. Ze hebben meestal heel weinig tekst, één of twee grote foto’s en simpele communicatie. Ze dienen voor de gebruiker een simpele ja of nee te laten aanklikken of een leeftijd in te geven. Ze dienen niet om data te ontvangen of leads te genereren, maar om een basis aan informatie te geven aan de gebruiker voor je doorklikt naar de website.
  • Squeeze pagina: Een squeeze pagina is gemaakt om data te vergaren. Bijvoorbeeld om emailadressen te vangen voor een latere mailcampagne. Soms wordt er iets gratis weggegeven in ruil voor deze data.
  • Infomercial: Dit zijn lange pagina’s waar je de gebruiken een lang en uitgebreid verhaal verteld met de nodige emotionele touch. Het doel is om de gebruiker te overtuigen dat ze jouw product of dienst nodig hebben in hun leven met informatie en ervaringen van andere gebruikers.
  • Virale landingspagina’s: Virale landingspagina’s gaan over je merk uitbouwen. Het gaat over informatieve content die leuk is voor de lezer en hen hopelijk overtuigt om de pagina te delen op hun sociale media. De content heeft vaak video’s, leuke foto’s of zelfs spelletjes.
  • Verkoopspagina: Een sales pagina is ontworpen om mensen te overhalen om iets te kopen. Het vereist een goede kennis in de wensen en noden van de klant en een lichte touch. Je kan klanten ook wegjagen door te hard te willen verkopen. Maar ben je niet duidelijk genoeg lijkt de pagina misschien gewoon informatief en overtuig je de lezer ook niet.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!