Wat is webmail


Webmail (of web-based-email) maakt een rechtstreekse verbinding met een server via een browser in tegenstelling tot bijvoorbeeld Microsoft Outlook waar de mail bestanden worden gedownload op je computer. De bekendste zijn gmail, hotmail en outlook.com, maar er zijn heel veel providers te vinden.

Veel hostingproviders bieden webmail aan als deel van hun hosting pakket. Je kan je domeinnaam gebruiken om het e-mailadres aan je website te linken. bvb info@domeinnaam.be. Webmail is mogelijk via softwarepakketten als Roundcube of SquirrelMail. Die worden geïnstalleerd op een email server.

Je hebt geen special software pakket of configuratie nodig en je kan je email overal lezen. Het enige wat je moet doen is inloggen. Het grote nadeel hiervan is echter dat je verbonden moet zijn met het internet om je webmail te gebruiken.

Een nadeel is de beperkte opslagruimte die de meeste webmails bieden. Grote bijlagen kunnen daarom een probleem vormen. Je kan meestal wel bij je hosting terecht om de opslagruimte te vergroten. Ook qua beveiliging heeft webmail zijn risico’s. Je kan het namelijk gebruiken op publieke computers. Dit kan je account beveiliging in het gedrang brengen.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!