Wat is de basis van technische SEO?

Wat is de basis van technische SEO?

Er zijn verschillende methodes om jouw website te marketen. Sociale media en online advertenties zijn de meer bekende manieren, maar veruit het belangrijkste is SEO (Search Engine Optimalisatie). Je wil namelijk dat jouw website gevonden word voor de zoekopdrachten die relevant zijn.

De informatie die op je website staat is natuurlijk zeer belangrijk. Zonder deze informatie is er niets om te tonen in de zoekmachines. Maar als jouw website niet voldoet aan de juiste technische vereisten en gebouwd is met SEO in het achterhoofd, kan je ondanks zeer goeie content toch slecht scoren in de zoekmachines.

CMS & Hosting

Zoekmachines houden van snelheid! Er zijn veel gratis tools beschikbaar om een website te bouwen. Zowel voor CMS als voor Hosting. Ze zien er vaak goed uit, maar de technische efficiëntie ervan is meestal ver te zoeken.

Het CMS (Content Management System) is de software waarmee je website gemaakt wordt. Watson gebruiket WordPress met ‘light weight’ thema’s en templates specifiek gebouwd voor jou.

De hosting is de fysieke plaats waar je website is opgeslagen. Elke website staat namelijk ergens op een server. Er is veel terminologie om door te werken als het gaat over Hosting. Daar kan je provider je zeker bij helpen. Wat ze vaak niet vermelden is de locatie van de hosting. Snelheid is belangrijk. Moet jouw data eerst naar de andere kant van de planeet en terug, dan gaat dat je website uiteraard vertragen.

Tekst is niet zomaar tekst

In Microsoft Word kan je op twee manieren een titel maken. Je kan je tekst groter en vet maken en dan ziet dat er best goed uit. Of je gebruikt de ingebouwde functie en maakt er een kop van. Dan gaat het automatisch.

De twee zien er misschien identiek uit, maar aan de tweede zijn een hele hoop functionaliteiten verbonden (bvb. een inhoudstafel maken, …). Bij webdesign werkt het ongeveer hetzelfde.

Er zijn een hele hoop vuistregels om tekst te behandelen in webdesign. Deze helpen de zoek-algoritmes om makkelijk te identificeren wat belangrijk is en wat de relevante keywoorden zijn.  Kennis van zake betekent dus hoger ranken in de zoekresultaten.

Afbeeldingen

Een website zonder afbeeldingen ziet er maar saai uit. Ze zijn een absolute meerwaarde. Maar slecht afbeeldingbeheer kan je website duur komen te staan.

Te grote afbeeldingen maken je website traag om te laden en vreten bandbreedte. Te kleine afbeeldingen zien er niet goed uit. Daarnaast hebben verschillende formaten zo hun voor en nadelen en is het belangrijk te weten wanneer welk formaat te gebruiken.

Elke afbeelding heeft op de achtergrond ook een titel, beschrijving, caption en alt-text. Informatie die je meestal niet te zien krijg, maar belangrijk is voor de zoek algoritmes om te weten wat er op de foto staat.

Responsief en mobiel vriendelijk

Je gebruikers zitten op een hele hoop verschillende apparaten en deze hebben allemaal verschillende schermgroottes. Op een pc kan je daarnaast nog je venster verkleinen. Al deze apparaten draaien op verschillende systemen met verschillende browsers.

Hou je hier geen rekening mee in je ontwerp kunnen er heel rare en vooral heel lelijke dingen gebeuren, die jouw mooi ogende website onleesbaar maakt op sommige toestellen.

Sinds een paar jaar krijgen niet responsieve websites slechtere punten in de zoekmachines. Deze trend gaat de komende jaren alleen maar toenemen. Een responsieve website geschikt voor alle schermgroottes, systemen en browsers is dus een must.

Populaire berichten

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam?

Voor internetgebruikers is het gemakkelijk. Elke website heeft een uniek adres en als je dat in je browser ingeeft, stuurt die je door naar de bijhorende website. De meeste van ons gebruiken deze adressen of URL ’s ondertussen zonder er verder over na te denken. Wil je echter je eigen website online zetten, ligt dat natuurlijk anders.

Lees meer »

Watson Web Woordenboek

Iets gelezen dat je niet begrijpt?  Bekijk ons woordenboek?


SEO optimaliseren van je website, hoe doe je dat?

De informatie die op je website staat is natuurlijk zeer belangrijk. Zonder deze informatie is er niets om te tonen in de zoekmachines. Maar als jouw website niet voldoet aan de juiste technische vereisten en gebouwd is met SEO in het achterhoofd, kan je ondanks zeer goeie content toch slecht scoren in de zoekmachines.

De informatie die op je website staat is natuurlijk zeer belangrijk. Zonder deze informatie is er niets om te tonen in de zoekmachines. Maar als jouw website niet voldoet aan de juiste technische vereisten en gebouwd is met SEO in het achterhoofd, kan je ondanks zeer goeie content toch slecht scoren in de zoekmachines.

Waar moet je op letten bij de keuze van een webdesigner?

Duurzaam online aanwezig?

Watson Web Studio helpt!

Watson Web Studio bestaat uit een team van Grafisch Ontwerpers, Webdesigners en WordPress Ingenieurs die niets liever doen dan jouw verhaal omzetten naar een sprankelende website die jou meer klanten oplevert. Persoonlijk contact, een no-nonsense houding en droge humor weten we enorm te waarderen.

Digitale strategie en conceptcreatie

Zet je online strategie om in een actieplan. Wie is je ideale klant, hoe overtuig je hen, en hoe bereik je ze? Wat mag je verwachten van verkeer en conversie naar leads en wat betekent dit voor je omzet?

Watson Web Studio zet je op weg om online te scoren.

Webdesign & Web development

Vertel je verhaal online met een mooie website in jouw unieke huisstijl. Een professionele, gebruiksvriendelijke en mobielvriendelijke website voor ondernemers en KMO's.

Watson Web Studio biedt een totaalpakket.

Website beheer en onderhoud

Betrouwbare hosting en technisch onderhoud waar je op kan rekenen zijn onmisbaar in de digitale wereld. Ook voor webmaster of contentmarketing kan u op Watson rekenen.

Watson Web Studio laat jou ondernemen!