Wat is een meta beschrijving

SEO

Een Meta beschrijving is een element in de HTML code dat een korte beschrijving geeft van de content op die pagina. Het is ook de beschrijving die getoont word in de zoekresultaten. Je vindt de meta beschrijving onder de link en URL van de website.

meta beschrijving

Vroeger was de meta beschrijving een belangrijke factor om te ranken in de zoekmachines. Daarom werden ze vaak propvol keywoorden gestoken die hielpen om hoog te staan in de zoekresultaten. Helaas zorgde dit ervoor dat ze niet echt een goede beschrijving meer gaven over de website. Daarom dat meta beschrijvingen geen rechtstreekse invloed meer hebben op de rankings.

Ze hebben natuurlijk wel invloed op de gebruikers. Die lezen daar een korte beschrijving van je site en beslissen zo of ze verder klikken of niet. Dat heeft natuurlijk wel een invloed voor je rankings. Hoe meer bezoekers doorklikken, hoe meer google gaat besluiten je te tonen als een waardevol zoekresultaat. Een goede metabeschrijving kan dus nog steeds invloed hebben en is nog steeds een onderdeel van SEO.

Een goede metabeschrijving geeft een duidelijke en begrijpbare beschrijving van de pagina inhoud. Heeft de belangrijkste keywoorden en eventueel een call to action inbegrepen. Ze mag ook niet langer zijn dan 160 tekens, maar probeer de booschap vooral in de eerste woorden te plaatsen. Op smartphones is er niet altijd plaats voor de volledige beschrijving. Speciale tekens of emoticons kunnen de aandacht trekken, maar gebruik er niet teveel, want dan lijkt je site niet betrouwbaar.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!