Wat is een windows server


Windows server is een software pakket dat je op een server kan draaien. Windows server is ontwikkeld door Microsoft. Het is ontworpen voor internet & intranet hosting, databases en geavanceerde messaging. Het is bedoeld voor professionele bedrijfssystemen.

Windows Server is populair bij ontwikkelaars en hostingproviders. Het werkt bijzonder goed in combinatie met ASP.NET (een gratis tool voor het ontwikkelen van applicaties en websites), wat het heel populair maakt voor deze toepassingen. Het is compatibel met database driven websites, SQL, PHP, Access en mySQL.

Er is ook een variant genaamd Windows Home Server. Hiermee kan je meerdere computers in een netwerk brengen en eenvoudig bestanden uitwisselen. Ook voor Windows smartphones en gaming consoles is het compatibel. Windows Home Server is ontwikkeld voor consumenten.

Windows Server Essential is ontwikkeld voor bedrijven met maximaal 75 gebruikers. Microsoft Exchange Mailserver, Webserver, Windows Sharepoint en Internet information Services zijn inbegrepen in dit pakket. Software voor Remote Access en server management is inbegrepen.

Windows Essential Business Server is geschikt voor bedrijven met maximaal 300 gebruikers.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!