Waar kan ik een website laten maken?

In dit artikel:

Een website op maat maken kan veel stress en moeilijkheden opleveren. Soms functioneren websites niet naar behoren door problemen met de onderliggende techniek, de toegankelijkheid etc… Het is echter belangrijk om een aantrekkelijk en uniek design te maken voor je website dat technisch in orde blijft. Maar daar heeft natuurlijk niet iedereen tijd voor. Dan komen er andere oplossingen aan bod, zoals bijvoorbeeld een website op maat laten samenstellen door Watson.

In totaal zijn er drie opties waar je een website kan laten maken:

Optie 1

De eerste is het creëren van een site zelf. Om dit te doen, moet je je kennis uitbreiden in de webontwikkeling. Ik wil er ook op wijzen dat je hierbij dan veel moet aanleren om dit ordelijk en zonder problemen uit te voeren. Hierbij moet je gebruik maken van een CMS(= Content management systeem) bijvoorbeeld Drupal, Joomla, WordPress. Met gebruik van deze CMS, kan je je eigen website samenstellen. Hierna moet je je website nog online zetten via een hosting server en ook onderhouden om kansen op problemen te verkleinen.

Optie 2

De tweede optie – het gebruik van kant-en-klare sjablonen van sites. Wanneer u een sjabloon koopt, krijgt u het ontwerp en de functionaliteit ontwikkeld door professionals. Het enige wat u nog moet doen, is met behulp van het ingebouwde administratieve paneel (voor elk CMS is het anders) de inhoud van de paginasjabloon invullen en indien nodig wijzigingen aanbrengen in de structuur en het ontwerp. Dankzij een editor kan je jouw eigen website maken, zelfs zonder speciale kennis van webprogrammering. Maar dit kan de website er ‘onprofessioneel’ en goedkoop laten uitzien als u er niet genoeg tijd in steekt.

Optie 3

En, tot slot, derde optie – het bestellen van de ontwikkeling door een gespecialiseerd team. Een meer goedkopere optie zal de ontwikkeling bij freelancers zijn. Hier loopt u echter op het risico bedrogen te worden door oplichters en er is geen kwaliteitsgarantie. Voor een eerlijke prijs zal je terechtkomen bij de ontwikkeling van de site in professioneel team van webdesigners en webdevelopers. Hier wordt de kwaliteit en timing van het project in dit geval gegarandeerd door de reputatie van het bedrijf waar u het project bestelt. Hier zal een team van ontwerpers, programmeurs, copywriters en SEO-specialisten in staat zijn om, rekening houdend met alle kenmerken van uw bedrijfssegment, een hoogwaardige website te creëren, die populair zal zijn bij gebruikers en uw klanten.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
Online marketing?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!