Wat is RAM


RAM (of Random Access Memory) is waar uw computer of server korte termijn data opslaagt die snel en regelmatig moet worden opgehaald. Het is het korte termijn geheugen en supersnel. Het wordt gebruikt om om te gaan met actieve taken en apps. Geen enkel programma, file, game of stream zou werken zonder RAM.

RAM is tijdelijke opslagcapaciteit. Het wordt vergeten wanneer de computer wordt afgezet of wordt overschreven door nieuwe data eens de gegevens niet meer nodig zijn voor de actieve processen. Op dit moment gebruikt uw browser RAM geheugen om naar behoren te functioneren.

RAM geheugen is 20 tot 100 keer sneller dan gewoon geheugen afhankelijk van de specifieke hardware en taak. Het wordt daarom gebruikt om informatie te processen die onmiddelijk klaar moet zijn. Je computer laad data van je harde schijf naar het RAM geheugen om het daar vliegensvlug te verwerken en op het scherm te tonen.

Wanneer je bvb een programma open doet zoals Word duurt het even om te laden. Sluit je het en open je het daarna opnieuw gaat het vliegensvlug. Waarom? Een groot deel van het programma is nog steeds opgeslagen in het tijdelijke RAM geheugen.

Ben je iemand die zijn computer alleen gebruikt voor te surfen en office pakketten, kom je met 4GB RAM toe. Ben je een multitasker die veel dingen tegelijk open heeft staan of een lichte gamer is 8GB RAM aan de orde. Sommige taken zijn echter heel zwaar voor je PC zoals gaming, video editing en programmeren. Wil je hier geen vertragingen ervaren ga dan voor 16 GB RAM of meer.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!