Wat is shared hosting


Shared hosting is wanneer een website op de server van een hosting provider wordt geplaatst met nog heel wat andere websites. Dit drukt de kosten omdat ze verdeeld zijn over verschillende klanten. Aan de andere kant kan het veel verkeer op één van die andere websites, jou laadsnelheid beïnvloeden.

Shared hosting is perfect voor beginners. De meeste websites hosten op deze manier. Je website wordt opgeslagen op een server samen met meerdere websites. Ze delen allemaal hetzelfde hostingpakket. De server heeft namelijk bepaalde specificaties en die gaan dus allemaal hetzelfde zijn voor alle websites die erop staan. Je hebt op dat vlak dus weinig opties.

Maar aangezien de verschillende diensten die de server levert gedeeld worden over meerdere websites, zijn de kosten zeer laag. Dit maakt ze zeer geschikt voor beginnende projecten.

Het nadeel is dat als sommige van die andere websites op een bepaald moment een grote toename in verkeer ervaren, dit de snelheid van jouw website kan beïnvloeden. In de meeste gevallen echter, wordt dit pakket alleen genomen door website eigenaars die geen grote hoeveelheden web traffic hebben.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!