Je website is af en staat online. Maar om je website goed te laten functioneren op lange termijn heeft hij regelmatig onderhoud nodig. Je wordpress, plugins en thema’s moeten up to date blijven om te garanderen dat de beveiliging niet verouderd.

Daarnaast krijg je vanaf nu waardevolle nieuwe informatie via je bezoeker statistieken. Die kunnen gebruikt worden om je website te verbeteren en om aan zoekmachine optimalisatie te doen. Je vindbaarheid verhogen in de zoekmachines heeft natuurlijk direct effect op je omzet.

Een ander belangrijk punt is om steeds actuele content te tonen en je website regelmatig aan te passen als het nodig is. Je krijgt ook ongetwijfeld feedback van je klanten en de ontwikkeling online staat ook niet stil. Misschien is er vraag om de functionaliteit verder uit te breiden of te tweaken. Misschien zijn er veranderende webdesign trends en moet je mee om je website gebruiksvriendelijk te houden.

Kortom eens je website online staat heb je iemand met technische kennis nodig om je hem efficiënt mee te laten gaan met zijn tijd.

Business grade webhosting

Elke website staat ergens op een server ook wel hosting genoemd. Die server is een computer die speciaal gemaakt is om data aan het internet te verstrekken. De performantie en configuratie van die server heeft een directe invloed op je website.

In eerste instantie is de belangrijkste factor laadsnelheid. Een snelle website is gebruiksvriendelijk en scoort beter in de zoekmachines. Daarnaast hebben hostings vaak  een begrensing op je maandelijks dataverkeer. Ontgroeit je website dit dataverkeer gaat je website offline. Ook je opslagruimte is vaak beperkt. Voor beveiliging, back ups en eventuele caching zijn er veel opties. En uiteraard heeft elke hosting een bepaalde downtime. Die wil je zo laag mogelijk houden.

Dit zijn allemaal aandachtspunten om te blijven opvolgen. Het is niet omdat de hosting voor jouw nieuwe website bij het lanceren voldoet, dat dat ook zo gaat blijven.

Watson Web Studio biedt zijn klanten super snelle business grade webhosting. Bij ons heb je geen beperking met betrekking tot dataverkeer of opslagruimte. Onze hosting is supersnel en geschikt om jouw website futureproof te houden, ongeacht hoe hard hij groeit.

Meer weten over hosting?
Hosting, waar moet je op letten?
Wat is webhosting?
Hosting, de terminologie uitgelegd.

Updates

Elke website werkt met een bepaald content management systeem. Bij Watson gebruiken we voornamelijk WordPress. Net zoals bij alle andere systemen moet je wordpress, zijn thema’s en plug ins regelmatig updaten. Er zijn veel entiteiten op het internet die altijd op zoek zijn naar achterpoortjes om jouw website te gebruiken voor hun eigen doel. Daarom wordt de software continue vernieuwd. De laatste versie is daarom ook de veiligste.

Je website veilig houden door regelmatig te updaten en de nieuwste beveiligingstrends te volgen, is aangewezen. Tot op een bepaald niveau kan je dit uiteraard zelf. Maar je hebt natuurlijk geïnversteerd in jouw wordpress website. WordPress onderhoud door een professional is dan ook aangewezen.

Tracking – google analytics/search console

Google analytics geeft je gedetailleerde statistieken van alle bezoekers en hun gedrag op jouw website. Google search console geeft informatie over je vindbaarheid en bezoeken via google search. Beiden zijn onmisbaar in een online marketing campagne en de informatie die ze verschaffen is vitaal om je website te verbeteren.

Actief aan website monitoring doen is belangrijk, maar tijdsrovend. Als je er niet in thuis bent, kan je belangrijke conclusies mislopen. Het is één van die dingen die veel ondernemers over het hoofd zien, toch is het misschien wel de belangrijkste taak om tijd aan te besteden.

Watson Web Studio werkt samen met Sherlock SEO. Zij hebben jaren ervaring in het analyseren van deze tracking data. Het uitbesteden van je tracking is op termijn altijd winstgevend.

A/B testing

Als er een indicatie is in de tracking dat bepaalde pagina’s het niet zo goed doen als verwacht kunnen we opteren voor A/B testing. We ontwerpen twee versus van een pagina en tonen elke versie aan de helft van je bezoekers. Vervolgens bekijken we het gedrag van de gebruikers op beide pagina’s.

Eens we zien dat bepaalde wijzigingen een positief effect hebben passen we de website permanent aan. Vervolgens kunnen we deze cyclus herhalen tot we de aanpassingen vinden die de tevredenheid van de gebruikers (en de zoekmachines) maximaliseert.

A/B testing is een krachtige tool om je website te verbeteren omdat het steunt op data van effectieve gebruikers die omgaan met jouw content. Het is onmisbaar voor optimaal beheer van de prestaties van de site. Het is wel een werk van lange adem. Uiteraard is de verkregen data pas waardevol als er genoeg bezoekers langsgeweest zijn en dat heeft zijn tijd nodig.