Wat is een SSL certificaat


Een SSL certificaat (Secure Sockets Layer) is een stukje code op je webserver dat voor de beveiliging zorgt van je online communicatie. Het SSL certificaat zorgt voor een geëncrypteerde verbinding wanneer je browser contact maakt met je website. Het is een beetje zoals een brief in een enveloppe steken. De informatie wordt met je SSL certificaat onleesbaar gemaakt voor hackers wanneer de informatie over het internet verstuurd word.

SSL wordt gebruikt door email servers, websites, server to server communicatie en meer. SSL certificaten houden online interacties dus privé, zelfs als deze informatie zou onderschept worden. Ze geven klanten het vertrouwen om persoonlijke informatie zoals bankkaart gegevens, medische gegevens, etc… te delen op het internet.

TSL is een nieuwe versie van SSL, maar de term SSL wordt vooral gebruikt omdat de term meer is ingeburgerd. Wanneer je echter een SSL beveiligingscertificaat koopt, koop je op dit moment vooral de meest nieuwe TLS certificaten.

Een website URL zonder SSL certificaat begint met http://. Een website die beveiligd is met een SSL certificaat start met https://.

Hoe werkt het?

Een brower probeert te connecteren met een server die beveiligt is met SSL. De browser vraagt vervolgens aan de server om zichzelf te identificeren. De server stuurt de browser een kopie van zijn SSL certificaat terug. De browser bekijkt of hij SSL certificaat vertrouwt en als dat het geval is, laat hij dit weten aan de server. Vervolgens stuurt de server een digitale bevestiging terug om het SSL encryptie proces te beginnen. geëncrypteerde data kan nu verstuurd worden.

Verder lezen?

mail us

Hulp nodig met
jouw website?

Watson Web Studio helpt
je graag verder!